Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TAZE SOĞANLI KAPAMA

MALZEMELER 
½ Kg. kuzu eti kuşbaşı doğranmış
3-4 demet taze soğan
bir çorba kaşığı tereyağ,
tuz, karabiber, taze nane

YAPILIŞI
Kuzu eti yıkanıp bir bardak (su bardağı) su ilave edilerek pişirilir. Pişme sonucu bir çorba kaşığı tereyağ ve az tuz ilave edilerek 3-4 dakika kadar tencerede döndürülür. Soğanlar temizlenip ağırlıklı olarak beyaz kısımları ve az yeşil sapları  yaklaşık 2-3 cm boyunda kesilip etin içine ilave edilip bir iki dakika kadar daha döndürülüp üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip 3-4 dakika kaynatılıp, ocağın altı kapatıldıktan sonra ince kıyılmış nane karıştırılır. Servis yapılırken üzerine toz veya tane karabiber ile süslenir.