Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2015 Yılı Türk Süsleme Sanatı ve Geleneksel El Sanatları Kurslarına başvurular başladı.

      Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla 2015 Yılı Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri Planı çerçevesinde Geleneksel El Sanatlarımızdan Edirnekari, Ebru, Minyatür  ve Dekoratif Ahşap Süsleme Kursları açılacaktır. 
     Kurslar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Deveci Han  Kültür Merkezinde yapılacak olup; hafta içi her gün Edirnekari  Kursu günde 6 saat, Ebru Kursu 3 saat, Minyatür ve Dekoratif Ahşap Süsleme Kursları 5 saat olmak üzere Edirnekari Kursu 512 saat,Ebru Kursu 168 saat Minyatür Kursu 392 saat ve Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu 312 saat olarak  verilecektir.
     Kurslar 2 Mart 2015 tarihinde başlayacak olup esasına uygun olarak yürütülecek kurslarda başarılı olan kursiyerlere Kurs Bitirme Belgesi verilecektir. Geleneksel El Sanatları Kurslarına kayıt başvuruları 27 Kasım 2014 tarihinde başlamış olup, başvurular 31 Ocak 2015 tarihine  kadar devam edecektir.
     Ücretsiz olarak yapılacak kurslara katılmak isteyenler 1 adet Nüfus Cüzdan sureti, 2 adet fotoğraf ve katılmak istedikleri kursu belirten dilekçeleriyle birlikte Deveci Han Kültür Merkezi ve  İl Kültür ve Turizm  Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapabilirler.
     Kamuoyuna duyurulur.